Nieuws

Bij TUI Effting is altijd inspiratie te vinden

Inspectiereis Chalkidiki

Joost bezocht Thessaloniki & Chalkidiki!

In ongeveer 2 uur ben je er met een rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam.
Het meest noordelijke deel is een relatief onbekend stukje van Griekenland voor de meeste Nederlanders.
Thessaloniki mag dan de tweede stad van Griekenland zijn, het is wel de beste stad van het land voor een stedentrip. Thessaloniki is een verzamelpunt van historische culturen, een plek waar Byzantijnse, Ottomaanse en Oudgriekse wegen elkaar kruisen. Het is ook een geweldige bestemming waar je genietend van de lokale specialiteiten van terras naar terras kunt lopen en ís avonds tot in de late uurtjes uit kunt gaan.
Op nog geen uur rijden van deze leuke stad ligt de tweede verrassing van deze omgeving. Chalkidiki is een ontzettend veelzijdige en prachtige vakantiebestemming . Er zijn zeer veel schitterende, langzaam aflopende zandstranden en de zee is er kristalhelder. Ook zijn er historische plaatsen, pittoreske vissersdorpen en unieke natuurgebieden.
De vele verschillende accommodaties bieden voor elk wat wils. Van mooie luxe all-inclusive resorts tot kleine hotels en appartementen die al jaren door dezelfde familie worden gerund.

Wat je ook zoekt; stad, perfecte stranden, cultuur, natuur, uitrusten of juist met de auto er op uit. Het kan allemaal in het mooie noorden van Griekenland.