Japan

"Fascinerende wereldsteden, groene rijstterrassen en vurige vulkanen"

Fascinerende landschappen, indrukwekkende steden, weldadige Onsen en verse sushi, tijdens een vakantie Japan valt u van de ene verbazing in de andere. Tokyo vormt de hoofdstad van het ĎLand van de rijzende zoní in de Grote Oceaan. Vooral de Sensoij Tempel en de hoge Tokio Sky Tree zijn dť bezienswaardigheden van Tokyo die u vast niet wilt missen. Of klim naar de top van de Mount Fuji vanwaar u met helder weer zelfs Tokyo kunt spotten.


Fascinerend Japan

Maak kennis met het ĎLand van de rijzende zoní oftewel Japan tijdens een vakantie met Effting. Deze Aziatische archipel in de Grote Oceaan ten oosten van AziŽ bestaat uit talloze eilanden, waarvan Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu de grootste zijn. Op het bergachtige eiland Honshu schittert Tokyo, de bruisende hoofdstad van Japan die u tijdens uw zonvakantie zeker aan doet. Naast enkele wereldberoemde steden kent het grootse land ook een verrassende natuur waar groene wouden, klaterende watervallen, rijstplantages en robuuste berglandschappen worden afgewisseld met indrukwekkende vulkanen zoals Mount Fuji. Ook kent Japan een eeuwenoude geschiedenis waarbij het invloeden van buiten mondjesmaat toeliet. Daardoor vormt Japan een land met een eigen aard die soms lastig te doorgronden is. Vergeet tijdens een rondreis door Japan niet een bezoek te brengen aan een van de duizenden Japanse Onsen. In deze typische Japanse badhuizen kunt u tot rust komen in weldadig bronwater en deelnemen aan het uitgebreide badritueel van de Japanners.


Tokyo: een dynamische metropool

Als herboren na een middag badderen bent u klaar om de moderne metropool Tokyo te verkennen. Deze Japanse hoofdstad ligt centraal in het oosten van Honshu aan de Tokyo-baai. In deze bruisende stad kunt u veel oude tempels, zowel van het shintoÔsme als van het boeddhisme, bewonderen. Vooral de oudste tempel van Japan genaamd de Sensoji Tempel in de authentieke wijk Asakusa is er ťťn die u vast niet wilt missen tijdens een vakantie Japan. Dit boeddhistische heiligdom vormt een echte must-see met zijn pagode van vijf verdiepingen hoog. Naast de historische bezienswaardigheden kent het hypermoderne Tokyo talloze andere opvallende bouwwerken. De 634 meter hoge Tokio Sky Tree, ook wel het hoogste gebouw van Japan, is er zo een. Als u geen hoogtevrees heeft kunt u vanaf het observatie platform op 450 meter genieten van een geweldig uitzicht over heel Tokyo. Vroege vogels kunnen tijdens een rondreis Japan de vismarkt Tjukiji vlakbij de Sumida-rivier bezoeken. Hier ziet u voor dag en dauw de drukke vishandelaren aan het werk om de Japanners dagelijks van verse sushi te voorzien.


Een klim naar de top van Mount Fuji

Tijdens uw vakantie Japan reist u ook door het unieke Japanse landschap met zijn rijstvelden, bamboebossen en vulkanische landschappen. Op zo'n 100 kilometer van Tokyo treft u de meest fotogenieke Ďbergí van Japan, de rustende vulkaan Fuji. Hij ligt daar volledig symmetrisch met de witte sneeuwtop meestal in nevelen gehuld. Mount Fuji is met 3.776 meter het hoogste punt van Japan en ťťn van zijn nationale symbolen. In het verleden was de heilige berg Fuji een pelgrimsbestemming, wat nu nog te zien is aan de vele altaren op de berg. Het is een geweldige belevenis om de Fuji tijdens een rondreis Japan te beklimmen en af en toe stil te staan bij het uitzicht over het vulkaanlandschap en de besneeuwde top van de berg. Bij helder weer kunt u vanaf de top zelfs Tokyo zien liggen.


Maak een afspraak